Yazar Dr. Hikmet Kıvılcımlı Ho Amca‘nın DOĞUM TARİHİ KESİN DEĞİL. ANCAK BİR ÇOK KAYNAK 19 MAYIS 1890 TARİHİNİ GÖSTERİYOR. YANİ 19 MAYIS 1919’DAN 29 YIL ÖNCE DOĞMUŞ Ho Amca… GAZİ MUSTAFA KEMAL’DEN 9 YAŞ KÜÇÜK… BİZ DE 1 MAYIS VE 19 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA, TÜM DÜNYA İNSANLARINDAN BİR İNSAN OLAN Ho Chi Minh AMCAMIZIN DOĞMUNU KUTLUYORUZ… ONU YARATAN İNSANLIĞIN GÜCÜ, YAŞAMIN SAVUNULMASI İÇİN DUYGU, DÜŞÜNCE VE DAVRANIŞ KOLLEKTİFİNİ DE HAYATA GEÇİRECEKTİR… VİETNAMLAR BİTMEZ, İNSAN KOLLEKTİF AKSİYONU YOK EDİLEMEZ… AŞAĞIDAKİ ADRESİ TIKLAYARAK VİETNAM HO Şİ MİNH FACEBOOK SAYFASINA ULAŞABİLİRSİNİZ…(Vatan Postası)
<!–more–
İnsan Ortak Emeği ve Sahip Çıkanlar
Yeryüzünde her an bir insan son soluğunu veriyor. Bunda yaşayanları dehşete düşürecek bir şey bulunmuyor. İnsan, her şey gibi; gelir, yaşar, gider. Kendinden az çok bir şey bırakır. Bir çocuk yahut bir anı. Hepsi o kadar. Milyarlarca insan kollektifi içinde, kollektife adsız bir emek izi bırakmayan yoktur…Ve sahici insan da budur. Milyarlarca insan arasında bir kişinin öldükten sonra da kendisinin olan “özel mülk” maskaralığına düşmeksizin dünyaya gelmek. Ömür boyunca milyarların adsız emeğine bir adsız emek daha yaratıp katmak. Sosyalizmin, milyonlarla tarih-öncesi yılları böyle geçmiş. Kimse milyarlarca insan içinden sivrilip kendi övülen yahut yerilen damgasını bir şeye vurmamış. Modernsosyalizm insanı niçin o gerçek rahatlığa kavuşmasın? Çünkü, “özel mülk” yalanı gelenekleştirilmiş.
1 – Teoride: Kendi tarihinin ve toprağının düşüncesini yapmak;
2 – Pratikte: Kişi sivriltmeyen elbirlikçi davranış yapmak.
“Vietnam’ın tarihi ve kültürü: Oranın araştırıcılarınca modern çağdan hayli önce, komünist partisi davranışından hayli önce başlatılıyor; Hanoy insanlarına göre komünist partisi, toparlasan, ancak, bin yıllık geleneği tamamlayıp devam ettirmekten başka bir şey yapmamıştır.”
“Ho Şi Minh”in konuşmalarda mevcut bulunmayışı hiç şaşılacak şey değildir… Kuzey Vietnam’da Başkan’a sonsuz saygı besleniyor; ama ne bulutlara çıkarılıyor, ne putlaştırılıyor… Kollektif bir zihniyet rejime adamakıllı damgasını vurmuş ve düzeni marksizm yanlı olan başka ülkelerdeki yanıltılardan sakındırmıştır.“